“For God’s sake, let’s take the word ”possess” and put a brick round its neck and drown it … We can’t possess one another. We can only give and hazard all we have.”
Dorothy L. Sayers

Jalousi er den skygge, kærligheden kaster. Jalousi bliver ofte beskrevet som en intens og ekstrem smertefuld følelse. Den omfatter en række følelser som vrede, frygt, afvisning, forræderi, sorg og ydmygelse. Jalousi bliver ofte udløst når truslen om adskillelse eller tab af partneren tillægges partnerens interesse i en anden person. Jalousi er frygten for at miste noget (hengivenhed, troskab, fremtid) eller én som du troede tilhørte dig. Uanset om årsagen er velbegrundet eller noget man forestiller sig, så sårer jalousien altid og udsletter ofte den rationelle tænkning. Jalousi kan føre til en adfærd som kan skabe en selvopfyldende profeti ved at skubbe den person væk, som man gerne vil være sammen med.
Jalousi kan være:

  • Vrede følelser og mistænksomhed om et forræderi
  • Usikkerhed og tvivl om sin partners troskab
  • Tvivl på sig selv, lav selvtillid
  • Sorg, usikkerhed og ensomhed
  • Frygten for tab af relationen og især at miste den som jeg elsker til en anden person.
  • Forestillinger og formodninger og en totalt opslugthed af tanker om hvor partneren befinder sig – og med hvem.
  • Klæber sig til sin partner, besiddertrang og kontrollerende adfærd
  • Kommer med beskyldninger
  • Mister interessen for det som jeg tidligere glædede mig ved.

Ofte siger jalousien siger mere om den jaloux person end om partners opførsel.
Vær opmærksom på din relation og tage tiden til at tale sammen. I stedet for at forestille det værste, så del dine følelser og tanker med din partner og kommuniker på en måde som ikke er fjendtlig og undlad at skyde skylden på den anden. Effektiv kommunikation af ens følelser og bekymringer kan altid facillitere løsninger, forandringer og større forståelse for hinandens måde at agere på.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk