Gestaltterapi er en teori og metode at udøve psykoterapi på.
Der er mange forskellige slags psykoterapier og alle mener at de har den bedste løsning. Vi har nu gennem mere end 40 år vidst at alle fremgangsmåder, uanset hvor forskellige de virker, er næsten lige effektive.
Det meste forskning tyder på, at terapeuten betyder mere for effekten end terapiformen.
Der er foretaget utallige undersøgelser med deltagelse af tusindvis af klienter, og konklusionerne er stort set de samme: At alle psykoterapeutiske retninger virker lige godt.

Psykoterapi og relationer

Det er Dodo-effekten fra Alice i Eventyrland, hvor Dodo fuglen annoncerer at ”Alle har vundet, alle skal have en præmie””.
Psykoterapi er effektiv så længe at terapeuten udvikler en god relation til klienten og forstår hvad det er klienten oplever som problemet. Terapeutens kompetencer og relationens kvalitet er det der bestemmer resultatet af psykoterapien.
Det er altså terapeuternes relationelle kompetencer, altså deres evne til at etablere relationer til klienterne, der faciliterer bedring. I gestaltterapien en relationen mellem klient og terapeut grundlæggende. Vi har fokus på relationen og mindre på teknikker, vi uddanner terapeuter og ikke teknikere.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk