At skulle fortælle børnene at vi skal skilles, er noget af det sværeste mange forestiller sig. Så hvad skal vi være opmærksom på omkring vores børn, hvis vi går fra hinanden?

Ingen brud er ens og ofte er vi ikke enige om at bryde forholdet, den ene vil gerne forlade og den anden vil ikke forlades. Den ene føler at forholdet er færdig, er ulykkelig eller kan ikke se fremtiden sammen. Den ene har stadig følelser for den anden, frygter at blive alene eller håber stadig. Den slags brud er ofte fyldt med tårer, skyld, vrede, appelleren til at prøve, afvisning o.lign..
Mange forældre bekymrer sig om hvordan deres beslutning om at bryde deres parforhold vil påvirke børnene. Mange har læst om hvor skadelig deres brud kan være for børnene, de frygter det værste. Mange par har overvejet at blive sammen af hensyn til børnene.

Sæt ikke børnene imellem jer.
Dette betyder at vi ikke taler dårligt om den anden forælder, ikke beder børnene vælge mellem forældrene og ikke giver børnene ansvaret for at træffe aftaler når det er for små.

Tal sammen med børnene.
Forklar jeres brud med ord og begreber der er forståelige for børnenes alder f.eks. “Mor og far er ikke mere glade sammen” eller “Mor og far elsker ikke hinanden mere”.

Forsikrer børnene om at jeres brud ikke er deres skyld og at I begge elsker dem meget højt.
Fortæl børnene, at I stadig vil være deres forældre og vil være sammen med dem og lave ting sammen.

Fortæl børnene hvad der skal ske.
Forklar børnene hvem der skal bo hvor og hvordan aftalerne vil være. Forsikker dem om hvad der ikke vil ændre sig f.eks. Skole, aktiviteter, kammerater etc.

Giv børnene lov til at have deres følelser eller ikke at være klar til at sætte ord på deres følelser.
Nogen børn vil græde, nogen vil stille spørgsmål og andre vil spørge om hvad de skal have at spise til aftensmad. Hvis de udtrykker følelser, er det vigtigt at anerkende deres følelser og ikke skubbe dem væk. Det kan føles meget hårdt, da børnenes følelser vil udløse stærke følelser hos dig selv. Hvis de ikke udtrykker deres følelser, er det nyttigt at fortælle dem, at de altid kan tale med dig når følelserne kommer.

Tal med børnene før nogen flytter, men ikke alt for langt frem.
At fortælle mindre børn det få uger inden flytninger fungerer almindeligvis bedst men teenagere behøver længere tid. Det er hjælpsomt for børnene at de ser hvor den forældre der flytter, skal bo før han/hun flytter.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk