Dette er bare 10 almengyldige gode råd til efterlevelse.

1. Lad være med at over-kommunikere.

Du skal vide hvornår du kører i ring. Stop. Vær opmærksom på når din partner er følelsesmæssig overvældet. Stop. Vær opmærksom på når du føler dig så provokeret, at du vil opføre dig ubehageligt. Stop. Ofte fortsætter vi ud over det rimelige, i håbet om at løse konflikten selvom vi er forbi det punkt hvor det er muligt.

2. Kend dine egne bløde punkter

De fleste konflikter opstår når vi genoplever og bliver ramt på følelser fra tidligere situationer. Vær opmærksom på dine sensitive områder som f.eks. følelsen af forladthed, grænseoverskridelse, at føle sig overset, forsømt og misforstået, føler skyld og skam eller tager for meget ansvar.

3. Kend din partners bløde punkter

Kend din partners sensitive områder og faldgruber, så du ikke træder lige ned i dem. Det er et parforhold ikke en duel.

4. Ikke alt kan eller skal forhandles.

Der er områder hvor det bare ikke er muligt at forhandle. Kend dem, accepter dem og opgiv at forandre din partner på disse områder. Er det for smertefuld at leve med disse problematikker, så overvej at opløse forholdet.

5. Vis medfølelse og vær respektfuld

Inderst inde er begge sårede. Din oplever din partner som stædig, skør og ondskabsfuld men i virkeligheden er han såret. Vær respektfuld og generøs overfor din partner. Det er godt at give og ikke kun tage.

6. Fortiden hører til i fortiden

Lad være med at bringe gamle problematikker ind i en nuværende diskussionen. Hold dig til emnet og lad fortiden blive hvor den hører til.

7. Følelser er i sagens natur altid gyldige

Vær opmærksom på fordømmelser, vurderinger, afvisninger eller ignorering af din partners følelser ved at antyde at han/hun overreagerer; føler en forkert følelse eller ved at rulle med øjnene eller regrediere. Prøv i stedet for at acceptere at din partner føler det på den måde. Fair kamp handler om at respektere og ikke om at vinde.

8. Vi oplever tingene forskelligt

Husk altid, at der er forskellige opfattelser af en situation og at din partner har ret til at have sine egne opfattelser, der ikke altid er enige med dine. Spørg ikke din partner om hans synspunkter med mindre du er villig til at lytte til dem og acceptere at de er anderledes end dine.

9. Hav et åbent sind

Tro på at I kan finde svar og løsninger der vil fungere for jer begge. At gå ind i samtalen med et åbent sind gør det nemmere. Det handler ikke om at opgive sig selv men at give sig hen til en anden.

10. Støtte til selvstøtte

Opsøg en kompetent parterapeut og lad jer blive forstyrret og støttet. Det kan være svært at bryde onde cirkler, især hvis vi føler at der er meget på spil i vores relation. En parteraput kan udfordre og støtte jer i nye relationelle og konstruktive måder at være sammen på.

 

 

 

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk