Hævnfantasier er almindelige når vi oplever, at vi er blevet svigtet af nogen som vi havde tillid til og fantasier om hævn forekommer ofte i forbindelse med utroskab.

Selvom vi i en ung alder lærer at hævn hverken er nobelt eller modent, er vi fascineret af den. Ofte tyr vi til velkendte, vedvarende og gentagne fantasier, som vi oplever hjælper os til at klare smertefulde følelsestilstande. Vi oplever en fornemmelse af tilfredsstillelse, faldende frustration, genvunden selvtillid og følelsesmæssig ligevægt gennem fantasier. Fantasier om hævn kan være selvbeskyttende og lede den destruktive kraft væk fra en selv. Fantasier om hævn kan give ekstra positive følelsesmæssige virkninger og som offer kan man føle sig godt tilpas med følelsen af at have magt og kontrol ved at planlægge hævn. Det reducerer følelsen af hjælpeløshed og giver en oplevelse af glæde når vi forestiller os at målet for ens hævn, lider. Kort sagt, man får en følelse af at være i en overlegen position og have kontrol over et ellers knust liv. Kraften i hævnfantasier er, at de lige netop er fantasier – de mister deres kraft i det øjeblik de bliver sagt.
Den mere raffinerede hævnfantasi er, at den bedste hævn er at være lykkelig!

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk