At beskylde den anden for årsag til skænderiet virker stik modsat. Det gælder også når man forsøger at ændre den anden persons opfattelse. De fleste der skændes, skændes om hvis opfattelse der er den korrekte og hvis måde at gøre noget på, er den rigtig måde at gøre det på. Resultatet af disse skænderier kan kun blive at en vil være ”rigtig” og den anden vil være ”forkert”. Kender du nogen som vil glædes over at være forkert? De fleste vil kæmpe bravt for at undgå at være ”forkert”. Den eneste måde, hvorpå man kan undgå den slags konflikter er ved at komme ud af mønsteret rigtig mod forkert. Måden at løse en konflikt på, er ikke at overbevise den anden person om at du har ret, men at acceptere at du oplever tingene anderledes end din partner – og han oplever det anderledes end du – og tage udgangspunkt i det. Der er forskellige måder at finde kompromisser på når man har renset sine intentioner for at prøve at overbevise den anden. Husk, hver gang du er ”rigtig” skaber du afstand mellem dig og din partner.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk