Problemer har historier fra fortiden som skal forstås og arbejdes igennem. Den første udfordring er derfor at forstå hvordan tidligere problemer og adfærd gentager sig selv i nutiden. Den næste udfordring er at hjælpe jer med at arbejde sig igennem problemerne både i fortiden og nutiden.

Konflikter opstår når I som to mennesker oplever et problem eller en situation forskelligt. Det opstår f.eks. i forbindelse med forandringer, situationsbestemt stress, familiemæssig udvikling eller oplevelse af uretfærdighed i forholdet.

Oplevelsesmæssige forskelle kommer til udtryk i følelser og adfærd. Måske er I ikke enige om hvad problemet er, I er ikke enige i jeres beskrivelse af problemet eller I kan se den anden parts rolle i problemet men ikke jeres egen.

Måske lever I en tilstand af konstant spænding som et resultat af at vil ”vinde” for enhver pris. Under jeres forskellige opfattelser er der individuelle problemer og mønstre – nogle par er enige om hvilken slags problem de har, nogle er uenige til en vis grad og andre er praktisk talt uenige om alt.

Par der kan enes

I er enige om hvad der er problemet og når I søger hjælp er det et tegn på et gensidig vilje til at arbejde igennem problemstillingen for at få et bedre forhold.

Par der er uenige til en vis grad

I er ikke enige om hvad der er problemet. Når I beskriver problemet er der forskellige udlægninger og I tillægger ofte partneren den der er årsagen til problemet. I ser sædvanligvis jeres egen andel i det den anden beskriver som begrænset. Måske har I ikke talt meget sammen derhjemme. Hvis I har, har jeres samtale være begrænset og forsøgsvis eller har fremkaldt uproduktive konflikter.

I beskriver sædvanligvis problemet på forskellige måder – selvom I er enige om specifikke begivenheder.

Par der praktisk talt er uenige om alt

I er meget reaktive og er uenige om praktisk talt alt og er i konflikt over selv de mindste trivialiteter. I strides om alle problemer, uanset vigtigheden. Jeres oplevelser er vidt forskellige og begivenheder beskrives forskelligt. I beskylder den anden for at være årsag til problemet og på den måde undgår I at finde ud af den virkelige årsag til problemet. Det er vigtigt for jer hver især at I vinder kampen.

I er hypersensitive og oplever at blive kritiseret altid, I bliver optaget af hvordan I kan få jeres behov dækket af jeres partner og mister empatien for jeres partner.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk