Julen er en meget stressende situation for mange familier og par med julefrokoster, store udgifter, svigerfamilien, sammenbragte børn og ikke mindst store og uindfriede forventninger.

Især mange kvinder oplever store udfordringer med at leve op til egne forventninger om at ”spille rollerne perfekt” – har mange forestillinger om hvordan den ”perfekte” jul skal være og forsøger at kontrollere omgivelserne og få dem til at tilpasse sig glansbilledet. Julen er fyldt med en dybere besked fra barndommen om, at tingene skal være på en bestemt måde

Når forventningerne ikke bliver indfriet bliver vi ofte skuffede og kan føle os svigtet.

Juletiden er også den tid hvor vi tilbringer tid sammen med vores familie – også den familie som vi ikke nødvendigvis bryder os særlig meget om og det kan være svært at rumme samtidig med at vi skal spille rollen som altfavnende og accepterende – alternativet er forestillingen om en konflikt og brudt julefred.

Der er mange myter omkring julefrokoster og utroskab – utroskab sker på alle tider af året. Er der jalousi i forholdet, vil følelsen og mistroen blive forstærket når partneren skal til julefrokost, den efterfølgende mistanken kan være destruktiv og meget smertefuld.

Sammenbragte børn, ex-partnere og nye partnere er en stor mundfuld for mange familier. Diskussioner og konflikter om hvilke børn der skal være hvor og hvornår, forældre der køber aflad gennem julegaver i et forsøg på enten at lette deres dårlige samvittighed eller at overgå ex-partnerens.

Børn der spiller forældre og papforældre ud mod hinanden, for netop i julen er der stor mulighed for at få det man gerne vil have, da forældrene ofte vil undgå konflikter.

Julen er også den tid hvor man giver efter over for overforbrug uenighed om prioritering af de økonomiske dispositioner kan skabe mange konflikter – især i januar måned hvor regningerne står i kø.

  • Det er vigtigt at man som par arbejder som et team –” vi”  og ”os sammen”
  • Kommunikationen er vigtig, tal om forventningerne før – og ikke efter jul. Del med hinanden, I behøver ikke være enige men det vil give jer en bedre mulighed for at vide hvor den anden er.
  • Håndter familien, tal om hvilke situationer i frygter og hvordan i vil tackle situationerne. Del med hinanden i hvilke situationer og i forhold til hvem I gerne vil have støtte.
  • Gå i parterapi, få professionel rådgivning og bliv udfordret på jeres konfliktområder og få mulighed for at håndtere og reagere på en mere autentisk og konstruktiv måde. På den måde kan i bevæge jer fremad sammen.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk