“Infidelity begins in the heart and mind. By the time a person physically commits adultery, he or she has been indulging for quite some time in progressively more intense mental and emotional affairs”

Skyld i forbindelse med utroskab er utrolig smertefuld. Skyld er den måde man behandler sig selv på når man tager ansvaret for en handling i fortiden. På tysk betyder ordet “Schuld” både skyld og gæld, at undskylde er “Sich entschuldigen” – at gøre sig gældfri eller skyldfri.

Skyldfølelsen har du påført dig selv ved at gøre noget der er skadeligt og skyld kan ikke der ikke gøres bod for. Du har brudt en aftale om troskab og du må påtage dig ansvaret for det du har gjort og leve med at du er “skyldig”. Du skal acceptere at dette også er en del af dit liv nu og at du indeholder og står ved den side af dig selv.

Når man arbejder som gestaltterapeut fokuserer vi på nuet og mindst på fortiden. Så når jeg arbejder med skyld, knytter skylden sig ikke til de dårlige valg, der engang blev truffet men mere til hvordan skylden føles lige nu og jeg hjælper dig til at se hvilke valg du har nu.

Det er utrolig svært at komme sig over sin skyldfølelse i forbindelse med fortiden og du må først lære at give dig selv accept for nutiden og fremtiden.

Selv om den utro part har gjort sig skyldig i “utroskab” overfor en anden (Den svegne part), har denne anden også et ansvar for at have ladet sig såre eller på anden måde behandle dårligt af den utro part. Så terapien kan også hjælpe dig med kun at tage ansvar for din del, så du ikke for at “sone skylden” påtager dig hele ansvaret selv.

Kierkegaard peger på en anden kilde til skyldfølelse – forsyndelsen mod én selv, dvs. ikke at leve det liv, man er blevet givet!

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen og til analyseformål. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse, samt til analyseformål. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk